Scrieri geografice

Atunci când discutăm de geografie accentul se pune pe spațiu. Spațiul sub toate formele sale, este perceput diferit din perpectiva fiecărui om. Elementele spațiului ce ne înconjoară, elementele mediului natural sau antropic împreună cu relațiile vitale ce se nasc continuu între acestea, sunt elementele de studiu ale unui geograf. Astfel, scrierile geografice pot cuprinde o multitudine de aspecte permise de paleta largă oferită de geografie, de la studii privind distribuția spațială a unor surse de poluare a mediului de exemplu, până la repartizarea și elementele definitorii ale toponimelor unei regiuni. Prin urmare, orice aspect ce ține de mediul natural, dar și de elementul uman ce poate fi pus în legătură cu un spațiu constituie un subiect pentru știința geografică.

În seria de studii sau mici articole ce vor urma mi-am propus nu atât să aduc elemente care să revoluționeze cercetarea geografică, cât aspecte practice, utile, argumente pentru geografie, metode practice de utilizare a instrumentelor geografice pentru a putea obține noi informații, noi perpective, descoperind noi orizonturi…chiar dacă acestea se rezumă la un oarecare sat din România.

Acestea fiind spuse, vă las să urmăriți pas cu pas, mica incursiune prin studiile de geografie…

Scrieri geografice

Reclame

2 răspunsuri la Scrieri geografice

  1. O inițiativă demnă de toată aprecierea. Succes și perseverență în tot ceea ce ți-ai propus să realizezi pentru știința noastră. Ionuț Cruceru

  2. bogdanolariu zice:

    Mulțumesc Ionuț! Succes și ție!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s