Să stingem lumina ca să luminăm … mintea

Ora Pământului, eveniment mondial celebrat la data de 23 Martie 2013, a fost respectată și la Facultatea de Geografie de la Universitatea din București. La ora 8:30 un grup de masteranzi împreună cu profesorii lor au stins luminile și au aprins aproape 200 de lumânări la ferestrele facultății cu sediul în Bd. Nicolae Bălcescu Nr.1.

siga-geo

Earth Hour sau Ora Pământului este un eveniment de talie mondială susținut anual de World Wide Fund for Nature (WWF) spre sfârșitul lunii martie. Ideea este ca timp de o oră să fie stinse voluntar toate sursele de lumină care nu sunt necesare, atât de către instituții publice și private cât și de consumatorii individuali. Scopul acțiunii este de a sensibiliza opinia publică cu privire la nevoia de a lua măsuri în ceea ce privește încălzirea globală (reducerea emisiilor de dioxid de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice). Evenimentul a avut loc pentru prima dată în 2007 la Sidney (Australia), anul acesta aflându-se la a VII-a ediție.

Mai jos redau câteva fotografii care au surprins momentul de la Facultatea de Geografie:

OP1

OP3

OP2

OP6

OP5

OP4

Un eveniment marca EISM 

EISM

Reclame
Galerie | Acest articol a fost publicat în Acasa, Fotografii și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Să stingem lumina ca să luminăm … mintea

  1. MT zice:

    Iniţiativa e bună, însă la nivel general o singură oră pe an nu rezolvă mai nimic (în afară de atragerea atenţiei asupra fenomenelor negative pe care le-ai menţionat şi tu). Util ar fi dacă s-ar face acest lucru o data pe saptămână, să zicem, în week-end. Şi să se facă voluntar, fireşte, nu ca înainte de Revoluţie 🙂 .

    • bogdanolariu zice:

      Da, ideea este mai mult simbolică într-adevăr, însă e demnă de apreciat. Oricum, spre deosebire de anul trecut, mai puțini oameni au știut de eveniment, pesemne a fost mai puțin mediatizat anul acesta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s